Špaldové sušenky bez cukru recept


Špaldové sušenky bez cukru recept.

Ingredience pro špaldové sušenky bez cukru zahrnují:
- 2 šálky špaldové mouky
- 1/2 šálku rostlinného oleje (nejlépe olivového)
- 1/3 šálku javorového sirupu nebo medu pro přirozenou sladkost
- 1 vejce
- 1 lžičku prášku do pečiva
- 1 lžičku vanilkového extraktu
- Špetku soli
- K přidání: ořechy, semínka, sušené ovoce nebo čokoládové kousky dle chuti

Recept:
1. Předehřejte troubu na 180 stupňů Celsia.
2. V míse smíchejte špaldovou mouku, prášek do pečiva a špetku soli.
3. V jiné míse smíchejte rostlinný olej, javorový sirup (nebo med), vejce a vanilkový extrakt.
4. Směs s olejem a sirupem postupně přilévejte do suchých ingrediencí a míchejte, dokud se nevytvoří těsto. Můžete přidat trochu vody nebo mléka, pokud je těsto příliš suché.
5. Do těsta přidejte vaše oblíbené přísady jako ořechy, sušené ovoce nebo čokoládové kousky.
6. Z těsta vytvořte malé kuličky, které položíte na plech vyložený pečicím papírem. Kuličky mírně zploštěte na disky.
7. Pečte v předehřáté troubě 10-12 minut nebo dozlatova.
8. Nechte sušenky chvíli odpočinout na plechu, než je přendáte na mřížku k úplnému vychladnutí.

TIPY:
- Při pečení sušenek dbejte na to, aby nebyly příliš dlouho v troubě, aby nezeschly a zůstaly lehce vláčné uvnitř.
- Experimentujte s přidáním různých druhů ořechů, semínek a sušeného ovoce pro různé chutě a textury.
- Pro veganskou variantu sušenek můžete vejce nahradit chia semínky namočenými ve vodě nebo jiným vegan substitutem.
- Sušenky skladujte v uzavřené nádobě, aby zachovaly svoji křupavost a čerstvost.