Špaldové rohlíky se salámem recept


Špaldové rohlíky se salámem recept.

Ingredience potřebné pro přípravu špaldových rohlíků se salámem zahrnují špaldovou mouku, vodu, droždí, sůl, trochu cukru pro aktivaci kvasnic, olej a samozřejmě salám na plnění.

Recept začíná tím, že si připravíte kvásek. V malé misce smíchejte droždí, cukr a trochu vlažné vody. Nechte stát asi 10 minut, dokud směs nezačne bublat. Ve větší míse smíchejte špaldovou mouku a sůl. Přidejte kvásek, olej a zbytek vody a míchejte, dokud nevznikne hladké těsto. Těsto poté nechte kynout na teplém místě přikryté utěrkou asi hodinu, nebo dokud nezdvojnásobí svůj objem.

Po vykynutí těsto rozdělte na menší kousky a každý kousek rozválejte na ovál. Na každý ovál položte plátek salámu, zabalte a tvarujte do rohlíku. Rohlíky položte na plech vyložený pečicím papírem.

Před pečením rohlíky potřete olejem nebo vejcem a nechte je ještě asi 15 minut kynout. Pečte v předehřáté troubě na 180 stupňů Celsia asi 20 minut, nebo dokud nejsou zlatavé.

Tipy pro vylepšení receptu:
1. Do těsta můžete přidat semínka jako jsou sezamová semínka nebo slunečnicová semínka pro extra chuť a texturu
2. Salám můžete nahradit šunkou, sýrem nebo jinou oblíbenou náplní
3. Pro aromatický nádech můžete do těsta přidat bylinky jako je rozmarýn nebo tymián

Takto připravené špaldové rohlíky se salámem jsou skvělou svačinou nebo mohou sloužit i jako doplněk k hlavnímu jídlu.