Špaldová bábovka s mrkví recept


Špaldová bábovka s mrkví recept
Špaldová bábovka s mrkví je skvělý způsob, jak si vychutnat sladké pečivo s lepší nutriční hodnotou. Mrkev dodá bábovce šťavnatost a špaldová mouka pak rustikální chuť.
Ingredience
250 g špaldové mouky
200 g cukru
250 g strouhané mrkve
4 vejce
150 ml oleje
1 balíček prášku do pečiva
1 lžička skořice
špetka soli
1 lžíce vanilkového extraktu
Recept
Začněte tím, že si předehřejete troubu na 180 stupňů Celsia a vymažte a vysypte formu na bábovku. Ve velké míse smíchejte špaldovou mouku, prášek do pečiva, skořici a sůl. V jiné míse důkladně prošlehejte vejce s cukrem, dokud nevznikne světlá a nadýchaná směs. Postupně přidávejte olej a vanilkový extrakt a stále šlehejte. Do směsi s vejci postupně přimíchávejte suché ingredience. Nakonec jemně vmíchejte strouhanou mrkev. Těsto vlijte do připravené formy a pečte v předehřáté troubě asi 45 minut nebo dokud není bábovka upečená. Pro ověření, že je bábovka hotová, použijte špejli – pokud je po vytažení suchá, bábovka je upečená. Nechte bábovku chvíli vychladnout ve formě, poté ji vyklopte na mřížku a nechte úplně vychladnout.
Tipy
Můžete přidat do těsta hrst rozinek nebo ořechů pro zpestření chuti.
Pro ještě vláčnější texturu bábovky můžete ve směsi oleje nahradit část jablečným pyré.
Pokud chcete, aby byla bábovka méně sladká, snižte množství cukru na 150 g.