Špagety s vepřovou panenkou a mini rajčaty recept


Špagety s vepřovou panenkou a mini rajčaty recept.

Recept na špagety s vepřovou panenkou a mini rajčaty je relativně snadný na přípravu a výsledek je velmi chutný. Připravení tohoto jídla zabere přibližně 30 minut a je vhodné pro 4 osoby.

Ingredience
- 400 g špaget
- 500 g vepřové panenky
- 250 g mini rajčat
- 3 stroužky česneku
- olivový olej
- sůl
- čerstvě mletý černý pepř
- hrst čerstvé bazalky
- 50 g strouhaného parmezánu

Recept
1. Nejprve si připravíme vepřovou panenku. Panenku očistíme, osolíme, opepříme a pokapeme olivovým olejem. Pak ji na rozpálené pánvi z každé strany krátce opečeme, aby se uzavřely póry. Poté ji dáme do předehřáté trouby na 180 °C a pečeme asi 20 minut, nebo dokud není maso hotové podle vaší preference.

2. Zatímco se maso peče, uvaříme špagety dle návodu na obalu do al dente.

3. Mini rajčata umyjeme a rozpůlíme. Česnek oloupeme a nasekáme.

4. Na pánvi rozehřejeme trochu olivového oleje a na něm krátce osmahneme česnek. Přidáme mini rajčata a chvíli dusíme, dokud trochu nezměknou. Ochutíme solí a pepřem.

5. Uvařené špagety scedíme a přidáme k rajčatům na pánev. Dobře promícháme.

6. Pečenou vepřovou panenku vyjmeme z trouby a necháme chvíli odpočinout. Poté ji nakrájíme na plátky.

7. Na talíře rozdělíme špagety s rajčaty, na ně poklademe plátky vepřové panenky. Na závěr posypeme čerstvou bazalkou a strouhaným parmezánem.

Tipy
- Místo mini rajčat můžete použít i obyčejná rajčata, která nakrájíte na menší kusy.
- Pro intenzivnější chuť můžete do omáčky přidat trochu balzamikového octa nebo sušeného italského koření.
- Vepřovou panenku můžete nahradit i jiným typem masa podle vaší chuti, například kuřecím prsíčkem.
- Při servírování můžete přidat i trochu olivového oleje pro bohatší chuť.

Příprava tohoto jídla je jednoduchá a výsledkem je bohatá a chutná večeře. Dobrou chuť!