Špagety s pestem recept.
Ingredience pro špagety s pestem:
špagety (pro 4 osoby asi 400 g)
100 g bazalkového pesta
50 g strouhaného parmazánu
sůl
olivový olej
česnek (volitelně)
Recept:
Uvařte špagety v osolené vodě podle návodu na balení, aby byly al dente. Mezitím si připravte bazalkové pesto. Pokud nemáte hotové, můžete snadno připravit domácí pesto rozemletím čerstvé bazalky, piniových oříšků, olivového oleje, parmazánu a česneku v mixéru nebo hmoždíři. Po uvaření špagety scedíte, ale nechejte trochu vody, ve které se vařily. Vraťte špagety zpět do hrnce, přidejte pesto a trochu vody z vaření těstovin. Promíchejte, dokud nejsou špagety rovnoměrně potažené pestem.
Tipy:
Pokud máte rádi bohatší chuť, můžete přidat více parmazánu nebo trochu čerstvého česneku.
Pro zvýraznění chuti můžete do pesta přidat i několik kapek citronové šťávy.
Pokud chcete jídlo ozvláštnit, můžete přidat na kousky nakrájená sušená rajčata nebo černé olivy.
Špagety s pestem podávejte ihned, dokud jsou teplé, s posypem parmazánu.