Špagety s krevetami, rajčaty a bazalkou recept.
Ingredience:
- 400 g špaget
- 300 g krevet, očištěných
- 250 g cherry rajčat, rozpůlených
- 2 stroužky česneku, nadrobno nasekané
- Hrnek čerstvých listů bazalky
- 4 lžíce olivového oleje
- Sůl a čerstvě mletý černý pepř
- 1 lžíce citronové šťávy
- Parmezán na posypání
Recept:
1. Uvařte špagety podle návodu na obalu v osolené vodě do al dente. Uchovávejte asi půl hrnku vody, ve které se špagety vařily, a poté špagety sceďte.
2. Mezitím si na velké pánvi na středním ohni rozehřejte dvě lžíce olivového oleje. Přidejte nasekaný česnek a restujte asi minutu, dokud nezačne vonět.
3. Přidejte krevety a restujte je, dokud nebudou z obou stran růžové. To by mělo trvat asi 2-3 minuty. Vyjměte krevety z pánve a odložte je stranou.
4. Na tu samou pánev přidejte zbytek olivového oleje a rozpůlená cherry rajčata. Restujte, dokud rajčata lehce nezměknou, asi 2-3 minuty.
5. Přidejte uvařené špagety, krevety a přiměřeně bazalku k rajčatům na pánev. Pokud je směs příliš suchá, přilijte trochu vody, ve které se vařily špagety, aby se vytvořila lehká omáčka. Ochutnejte a podle potřeby dochuťte solí a pepřem.
6. Před podáváním zakápněte citronovou šťávou a posypte čerstvě nastrouhaným parmezánem.
Tipy:
- Pro intenzivnější chuť můžete do receptu přidat pár lžic bílého vína. Přidejte ho před přidáním rajčat a nechte alkohol vyvařit.
- Pokud máte rádi pikantní, přidejte do pánve s rajčaty pár vloček červené papriky.
- Pro extra svěžest a aroma, můžete na konec přidat ještě více čerstvé bazalky.
- Nezapomeňte špagety nechat vařit al dente, protože se budou ještě krátce vařit s omáčkou, což zajistí, že nebudou převařené.