Špagety s baby špenátem, rajčátky a mozzarellou recept


Špagety s baby špenátem, rajčátky a mozzarellou recept.

Ingredience:
- 400g špaget
- 2 lžíce olivového oleje
- 2 stroužky česneku, nakrájené
- 200g baby špenátu
- 250g cherry rajčátek, přepůlených
- 200g mozzarelly, na kousky
- Sůl a čerstvě mletý černý pepř dle chuti
- Čerstvá bazalka pro ozdobu

Recept:
1. V velkém hrnci přiveďte k varu dostatek osolené vody a uvařte špagety podle návodu na balení, dokud nejsou al dente. Poté je sceďte, ale zachovejte trochu vody z vaření.
2. Zatímco se špagety vaří, rozehřejte ve velké pánvi na středním ohni olivový olej. Přidejte nakrájený česnek a restujte asi minutu, dokud nezačne vonět.
3. Do páně přidejte cherry rajčátka a restujte je, dokud trochu nezměknou, asi 2-3 minuty.
4. Přidejte baby špenát a vařte, dokud špenát nezvadne. Pokud je třeba, přidejte trochu vody z vaření těstovin, aby se vytvořila šťáva.
5. K zelenině vmíchejte uvařené špagety a kousky mozzarelly. Promíchejte, dokud se mozzarella nerozpustí a omáčka se nezačne lepit k špagetám. Dochutíte solí a pepřem dle chuti.
6. Podávejte ihned, ozdobené čerstvými listy bazalky.

Tipy:
- Pro ještě intenzivnější chuť můžete přidat několik lžic pesto.
- Pokud máte rádi pikantnější jídla, je možné přidat do receptu trochu chilli vloček při restování rajčátek.
- Tento recept je velmi flexibilní, můžete přidat další ingredience dle vaší chuti, jako jsou olivy, kapary nebo uzené tofu pro veganskou variantu.
- Pro výraznější chuť doporučuji použít kvalitní extra panenský olivový olej.