Špagetky recept


Špagetky recept.

Ingredience:

- 400g špaget
- 400g mletého masa (hovězí, vepřové nebo mix)
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 800g rajčatového protlaku nebo pasírovaných rajčat
- 2 lžíce olivového oleje
- sůl a pepř dle chuti
- 1 lžička sušeného oregana nebo bazalky
- Parmezán na posypání

Recept:

1. V hrnci na středně vysokém ohni rozehřejte olivový olej. Přidejte nadrobno nakrájenou cibuli a osmažte, dokud nezměkne a nezačne se zlato hnědit.
2. Přidejte prolisovaný česnek a mleté maso. Opečte, dokud maso nezmění barvu a nezačne se rozpadat. Průběžně promíchávejte.
3. Přilijte rajčatový protlak nebo pasírovaná rajčata. Přidejte sůl, pepř a sušené bylinky. Promíchejte a nechte na mírném ohni vařit asi 20 minut. Občas promíchejte.
4. Mezitím ve velkém hrnci s osolenou vodou uvařte špagety dle návodu na obalu. Uvařené špagety sceďte.
5. Hotovou omáčku promíchejte se špagetami nebo podávejte omáčku na špagetách, jak dáváte přednost.
6. Na talíři posypte špagety nastrouhaným parmezánem.

Tipy:

- Pro zjemnění chuti omáčky můžete přidat lžíci cukru.
- Pokud máte rádi pikantnější chutě, přidejte do omáčky čerstvou nebo sušenou chilli papričku.
- Pro bohatší chuť omáčky můžete použít směs hovězího a vepřového mletého masa.
- Aby byly špagety ideálně "al dente", uvařte je o minutu méně, než je doporučeno na obalu.
- Pro vegetariánskou variantu můžete místo mletého masa použít směs na kostičky nakrájené zeleniny (mrkev, cuketa, paprika) nebo vařené čočky.
- Nezapomeňte doprovodit jídlo čerstvým pečivem nebo bagetou, které se skvěle hodí k omáčce.