Sníh v piškotech recept


Sníh v piškotech recept.

Sníh v piškotech je velmi oblíbený a poměrně jednoduchý dezert, který spojuje jemný piškot s bílkovým sněhem a ovocem. Tento recept je skvělý pro různé příležitosti a lze ho připravit z dostupných ingrediencí.

Ingredience:
- 4 vejce (žloutky a bílky oddělené)
- 200 g moučkového cukru
- 1 vanilkový cukr
- 125 g hladké mouky
- 1 lžička prášku do pečiva
- špetka soli
- ovoce podle vlastního výběru (např. jahody, borůvky, maliny)

Recept:
1. Předehřejte troubu na 180 stupňů Celsia. Formu na pečení vymažte máslem a vysypte moukou, aby se těsto nepřilepilo.
2. Ve velké míse vyšlehejte žloutky s polovinou moučkového a vanilkového cukru, dokud směs nezhoustne a nezbělá.
3. V jiné misce vyšlehejte bílky se špetkou soli do pevného sněhu. Postupně přidávejte zbytek moučkového cukru a šlehejte, dokud sníh nebude lesklý a pevný.
4. K žloutkové směsi přidejte prosátou mouku smíchanou s práškem do pečiva. Lehce zamíchejte.
5. Do těsta opatrně vmíchejte sníh z bílků, snažte se udržet co nejvíce vzduchu v těstě.
6. Rozprostřete těsto rovnoměrně do připravené formy. Na těsto rovnoměrně rozložte omyté a osušené ovoce.
7. Pečte v předehřáté troubě asi 25 minut nebo dokud vrch nezačne zlátnout a testovaná špejle nebude po vytažení suchá.
8. Nechte koláč vychladnout v formě, pak jej můžete přenést na podnos a podávat.

Tipy:
- Vyzkoušejte kombinovat různé typy ovoce pro různé chutě a barvy.
- Pro extra křupavý vrch můžete před pečením posypat ovoce trochou krupicového cukru.
- Tento koláč je nejlepší podávat čerstvý, ale můžete ho uchovávat v lednici až 2 dny.
- Pro lehkou servírování můžete přidat kopeček vanilkové zmrzliny nebo šlehačky.

Sníh v piškotech je ideální dezert pro jarní a letní dny, kdy se můžete těšit na čerstvé ovoce. Užijte si přípravu i pochutnání!