Sněhové kopečky recept


Sněhové kopečky recept.

Recept na sněhové kopečky je jednoduchý a přináší do vaší kuchyně kouzlo zimy, ať už je jakékoli roční období. Tyto lehké, nadýchané dezerty vypadají jako malé zasněžené vrcholky a na jazyku se rozplývají.

- Ingredience
- 4 bílky
- 200 g cukru moučka
- Špetka soli
- 1 lžička citronové šťávy nebo octa
- 1 lžička kukuřičného škrobu

- Recept
1. Předehřejte troubu na 120°C a připravte si plech vyložený pečicím papírem.
2. V čisté a suché míse ušlehejte bílky se špetkou soli do měkkých špiček.
3. Postupně přidávejte cukr moučka, po malých dávkách, a šlehejte do pevných špiček.
4. Na závěr vmíchejte citronovou šťávu a kukuřičný škrob, abyste získali lesklý a pevný sníh.
5. Pomocí dvou lžic tvarujte na připravený plech malé kopečky.
6. Pečte v předehřáté troubě přibližně 1 hodinu, nebo dokud nejsou sněhové kopečky pevné na dotek a lehce zlatavé.
7. Po upečení nechte kopečky vychladnout v troubě s mírně otevřenými dveřmi, aby se předešlo prudkému poklesu teploty, což by mohlo způsobit jejich popraskání.

- Tipy
- Ujistěte se, že mísa a metly šlehače jsou zcela čisté a bez jakýchkoli tuků. Jakákoli stopa tuku může zabránit správnému ušlehání bílků.
- Pro lepší šlehaní bílků nechte je předem ohřát na pokojovou teplotu.
- Sněhové kopečky můžete ochutit přidáním vanilkového extraktu nebo jemně nastrouhané kůry z citronu či pomeranče do bílkové směsi.
- Po upečení a vychladnutí můžete sněhové kopečky zdobit rozpuštěnou čokoládou nebo posypat kokosem pro extra příchuť a dekoraci.

Tento recept na sněhové kopečky zaručeně přinese radost jak na pohled, tak na chuť. Je ideální pro speciální příležitosti nebo jen jako sladká pochoutka k večernímu čaji.