Sněhová roláda recept


Sněhová roláda recept.

Ingredience na sněhová roláda zahrnují vejce, cukr, mouku, kypřící prášek a vanilkový cukr. Na náplň se používá tvaroh, smetana, cukr a ovocný kompot nebo čerstvé ovoce.

Recept začíná oddělením bílků od žloutků. Bílky se vyšlehají do tuhého sněhu, postupně se přidává cukr a vanilkový cukr a šlehá se do pevného lesklého sněhu. Poté se opatrně vmíchají žloutky. Mouku smíchanou s kypřící práškem prosejeme a zlehka vmícháme do vaječné směsi. Těsto vylijeme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme v předem vyhřáté troubě na 180 stupňů C asi 10 minut.

Mezitím si připravíme náplň. Tvaroh smícháme se smetanou a cukrem, můžeme přidat vanilkový cukr pro zvýraznění chuti. Ovoce pokud používáme, nakrájíme na malé kousky.

Jakmile je korpus upečený, ihned ho přeložíme na vlhkou utěrku, odstraníme pečicí papír a z korpusu opatrně svineme roládu. Necháme chvíli vychladnout, potom rozvineme, potřeme tvarohovou náplní a znovu zavineme. Před podáváním necháme v chladničce dobře ztuhnout.

Tipy pro dokonalou sněhovou roládu: Ujistěte se, že máte všechny ingredience v pokojové teplotě před zahájením přípravy. Při šlehání bílků se ujistěte, že mísa a metly jsou zcela čisté a suché, aby se bílky vyšlehaly do požadovaného objemu. Při plnění a svinování rolády buďte opatrní, aby se korpus neroztrhl.