Smetanový dort s čokoládovou polevou recept.
Pro přípravu smetanového dortu s čokoládovou polevou budete potřebovat tyto ingredience
Pro korpus
200 g moučkového cukru
200 g hladké mouky
200 g másla nebo margarínu
4 vejce
1 prášek do pečiva
Pro smetanovou náplň
500 ml smetany ke šlehání
3 lžíce cukru moučka
1 vanilkový cukr
Pro čokoládovou polevu
200 g hořké čokolády
100 ml smetany ke šlehání
Recept na přípravu smetanového dortu s čokoládovou polevou
Začněte přípravou korpusu. Máslo s cukrem ušlehejte do pěny, postupně přidávejte vejce a dále šlehejte. Mouku smíchanou s práškem do pečiva prosejte a vmíchejte do směsi. Těsto vlijte do vymazané a moukou vysypané dortové formy a pečte přibližně 30 minut při 180 stupních. Po upečení nechte korpus vychladnout.
Pro smetanovou náplň smetanu ke šlehání, cukr moučka a vanilkový cukr šlehejte, dokud směs neztuhne.
Pro čokoládovou polevu hořkou čokoládu rozpusťte ve smetaně ke šlehání na mírném ohni. Nechte mírně vychladnout.
Sestavení dortu
Na vychladlý korpus nanesete smetanovou náplň a rovnoměrně rozetřete. Nakonec celý dort pokryjte čokoládovou polevou a nechte ztuhnout v chladničce.
Tipy pro dokonalý dort
Ujistěte se, že máte všechny ingredience v pokojové teplotě, než začnete s přípravou korpusu.
Pro ještě bohatší chuť můžete do smetanové náplně přidat trochu likéru nebo rumu.
Dort nechte v chladničce odpočinout alespoň několik hodin, ideálně přes noc, což umožní chutím dobře se spojit.