Smetanové cukroví recept


Smetanové cukroví recept.

Ingredience:
- 200 g másla
- 100 g moučkového cukru
- 1 vanilkový cukr
- 2 žloutky
- 260 g hladké mouky
- 100 g smetany (33 %)

Recept:
1. Měkké máslo smíchejte s moučkovým cukrem a vanilkovým cukrem do pěny.
2. Přidejte žloutky a důkladně promíchejte.
3. Postupně přidávejte mouku a nakonec smetanu. Vypracujte hladké těsto.
4. Těsto nechte v lednici odpočinout asi 30 minut.
5. Předehřejte troubu na 180°C.
6. Z těsta tvořte malé kuličky nebo vytvářejte tvary pomocí cukrářského sáčku a zdobících trubiček.
7. Pečte na plechu vyloženém pečicím papírem 10-12 minut, dokud cukroví lehce nezhnědne na okrajích.
8. Nechte vychladnout na mřížce.

Tipy:
- Pro různé chutě můžete do těsta přidat citronovou nebo pomerančovou kůru.
- Hotové cukroví můžete ozdobit polevou, čokoládou nebo je slepit marmeládou.
- Smetanové cukroví je krásně křehké, proto s ním zacházejte opatrně při přenášení.
- Uložené v uzavřené dóze vydrží cukroví několik týdnů měkké.