Smažený hermelín s jahodovou omáčkou recept.
Smažený hermelín s jahodovou omáčkou je neobvyklá kombinace, která potěší milovníky sladko-slaných chutí. Zde je postup, jak si připravit tento pokrm.
Ingredience
Pro hermelín
4 plátky hermelínu
2 vejce
hrubá mouka
strouhanka
olej pro smažení
Pro jahodovou omáčku
250 g čerstvých jahod
50 g cukru
1 lžíce balsamico octa
šťáva z půlky citronu
Recept
Začneme přípravou jahodové omáčky. Jahody omyjeme, očistíme a nakrájíme na menší kousky. V malém hrnci je smícháme s cukrem, balsamico octem a citronovou šťávou. Pomalu vaříme na mírném ohni asi 10 minut, dokud jahody nezměknou a omáčka nezačne houstnout. Hotovou omáčku můžeme rozmixovat na hladký krém nebo ponechat kousky jahod pro rustikálnější texturu.
Pro smažení hermelínu nejprve každý plátek obalíme v mouce, poté ponoříme do rozšlehaných vajec a nakonec obalíme ve strouhance. Smažíme v dostatečném množství rozpáleného oleje z obou stran dozlatova.
Tipy
Podávejte smažený hermelín teplý s jahodovou omáčkou na straně. Můžete přidat také čerstvé jahody pro dekoraci a zvýraznění chuti.
Pokud máte rádi pikantnější variantu, do jahodové omáčky můžete přidat trochu chilli papričky.
Smažený hermelín můžete také podávat s tradičními bramborovými hranolky nebo lehkým salátem pro vyvážení chutí.
Tento recept je zajímavou alternativou ke klasickým variantám smaženého sýra a jistě překvapí vaše hosty svou nevšedností.