Smažené buchtičky z rýže recept


Smažené buchtičky z rýže recept.
Smažené buchtičky z rýže jsou jednoduché na přípravu a chutnají vynikající. Zde je seznam ingrediencí, které budete potřebovat

1 šálek vařené rýže
2 vejce
1/4 šálku mouky
1 lžička cukru
špetka soli
mléko podle potřeby
olej na smažení

Recept na přípravu smažených buchtiček z rýže je následující

Ve větší míse smíchejte vařenou rýži, vejce, mouku, cukr a špetku soli.
Postupně přidávejte mléko, dokud směs nedosáhne konzistence hustého těsta.
Nechte těsto asi 10 minut odpočinout, aby se ingredience spojily a těsto zhoustlo.
Rozpalte olej v hluboké pánvi.
Lžící nabírejte těsto a kladte jej opatrně do horkého oleje.
Smažte buchtičky z každé strany dozlatova.
Hotové buchtičky vyjměte a nechte okapat na papírových ručnících.

Tady je pár tipů, jak dosáhnout nejlepších výsledků

Použijte rýži, která je dobře uvařená, ale ne rozvařená, aby buchtičky dobře držely tvar.
Při smažení buďte trpěliví a nedělejte plamen příliš silný, aby buchtičky nezčernaly zvenčí, zatímco uvnitř zůstanou syrové.
Buchtičky jsou nejlepší horké, ale chutnají výborně i studené. Můžete je podávat s cukrem, skořicí, nebo s vaším oblíbeným ovocným přelivem.

Doufám, že si smažené buchtičky z rýže užijete!