Šlehačkový dort recept.
Ingredience:
- 4 vejce
- 120 g moučkového cukru
- 120 g hladké mouky
- 1 l šlehačky
- 50 g cukru moučka (na šlehačku)
- Ovoce dle chuti (jako ozdoba)
Recept:
1. Nejprve si předehřejte troubu na 180 stupňů Celsia.
2. Oddělte bílky od žloutků. Žloutky vyšlehejte s moučkovým cukrem do pěny.
3. Bílky vyšlehejte do tuha.
4. K žloutkové směsi postupně přidávejte mouku a následně opatrně vmíchejte sníh z bílků.
5. Těsto vylejte na plech vyložený pečicím papírem a pečte přibližně 25 minut.
6. Po upečení nechte korpus vychladnout.
7. Mezitím si vyšlehejte šlehačku s cukrem moučka do tuhého stavu.
8. Vychladlý korpus rozřízněte na polovinu a jednu polovinu potřete částí šlehačky.
9. Přiklopte druhou polovinou korpusu a celý dort pokryjte zbylou šlehačkou.
10. Na závěr dort ozdobte ovocem dle chuti.
Tipy:
- Pro zajímavější chuť můžete do šlehačky přidat vanilkový extrakt.
- Pokud chcete dort více ovocný, můžete přidat vrstvu čerstvého ovoce i mezi korpus a šlehačku.
- Dort před podáváním nechte alespoň hodinu v chladničce, aby se chutě dobře spojily.
- Pro pestrý vzhled použijte různobarevné ovoce.