Šlehačková roláda recept.
Ingredience na šlehačkovou roládu zahrnují vejce, cukr, mouku a vanilkový cukr pro těsto, a šlehačku a cukr moučka pro náplň.
Začneme tím, že oddělíme bílky od žloutků. Bílky vyšleháme do tuhého sněhu. Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny a přidáme vanilkový cukr. Pomalu přisypeme mouku a opatrně vmícháme do žloutkové směsi. Nakonec velmi jemně vmícháme tuhý sníh z bílků.
Plech vyložíme pečicím papírem a rozetřeme na něm těsto. Pečeme v předem vyhřáté troubě na 180 stupňů cca 10-12 minut. Upečené těsto ihned srolujeme společně s pečicím papírem a necháme vychladnout.
Mezitím vyšleháme šlehačku s trochou cukru moučka do tuhého stavu. Vychladlou roládu opatrně rozválíme, odstraníme pečicí papír a rovnoměrně rozetřeme šlehačku. Těsto opět srolujeme.
Hotovou šlehačkovou roládu můžeme posypat cukrem moučka nebo ozdobit čerstvým ovocem. Před podáváním necháme v chladničce odpočinout, aby byla příjemně chladivá. Roládu můžete před servírováním nechat chvíli v mrazáku, což usnadní krájení na jednotlivé porce.