Šlehačková buchta recept.
Ingredience:
- 4 vejce
- 200 g cukru
- 1 vanilkový cukr
- 200 ml oleje
- 200 ml šlehačky
- 300 g hladké mouky
- 1 prášek do pečiva
- cukr moučka na posypání
Recept:
1. Vejce vyšlehejte s cukrem do pěny, přidejte vanilkový cukr.
2. Pomalu přilévejte olej a šlehačku, míchejte.
3. Postupně přisypávejte mouku smíchanou s práškem do pečiva.
4. Těsto nalijte do vymazané a moukou vysypané formy.
5. Pečte v předehřáté troubě na 180 °C asi 30 minut.
6. Po vychladnutí buchtu posypte cukrem moučka.
Tipy:
- Aby byla buchta ještě chutnější, můžete do těsta přidat nastrouhanou citronovou nebo pomerančovou kůru.
- Před pečením můžete těsto posypat hrubě nasekanými ořechy nebo čokoládou pro extra křupavost a chuť.
- Při míchání těsta dbejte na to, aby jste mouku přisypávali pomalu a míchali opatrně, aby těsto zůstalo nadýchané.
- Pro kontrolu, zda je buchta upečená, použijte špejli nebo jehlou. Když ji zapíchnete do středu buchty a vyjde čistá, buchta je hotová.
- Nechte buchtu po upečení alespoň 10 minut vychladnout ve formě, než ji vyklopíte. Pomůže to zabránit jejímu rozpadnutí.