Šlehačková bábovka recept


Šlehačková bábovka recept.

Ingredience pro šlehačkovou bábovku zahrnují 250 g hladké mouky, 250 ml šlehačky, 200 g cukru, 100 g rozpuštěného másla, 4 vejce, 1 prášek do pečiva, vanilkový cukr nebo extrakt a špetku soli.

Recept na šlehačkovou bábovku začíná předehřátím trouby na 180 stupňů Celsia. V míse smíchejte mouku s práškem do pečiva. Ve větší míse si rozšlehejte vejce s cukrem do pěny, přidejte vanilkový cukr nebo extrakt, šlehačku a rozpuštěné máslo. Poté postupně přidávejte směs mouky s práškem do pečiva a míchejte do hladka. Těsto vlijte do vymazané a moukou vysypané formy na bábovku a pečte přibližně 45 minut nebo dokud není bábovka upečená (ověřte špejlí).

Tipy pro dokonalou šlehačkovou bábovku:
1. Před přidáním šlehačky do těsta ji mírně vyšlehejte, aby byla lehce nadýchaná. Tím bude bábovka ještě vzdušnější.
2. Pro zajímavější chuť můžete do těsta přidat citronovou nebo pomerančovou kůru.
3. Pokud máte rádi oříšky, přidejte do těsta hrst nasekaných ořechů, které bábovce dodají příjemnou texturu.
4. Po upečení a vyklopení nechte bábovku řádně vychladnout, než ji pokryjete polevou nebo posypete cukrem.
5. Pro extra vlhkost můžete hotovou bábovku potřít džemem nebo marmeládou a nechat vsáknout před podáváním.