Sleď na másle s fazolovo-mandlovou kaší recept


Sleď na másle s fazolovo-mandlovou kaší recept.

Ingredience pro sleď na másle s fazolovo-mandlovou kaší:
sleď filety, máslo, čerstvé fazole nebo konzervované, mandle, cibule, česnek, mléko, sůl, pepř, olivový olej, petržel pro ozdobu

Recept:
Začneme přípravou fazolovo-mandlové kaše. Fazole, pokud používáme čerstvé, nejprve uvaříme do měkka. Pokud máme konzervované, stačí je opláchnout a scedit. Cibuli a česnek nakrájíme na jemno a na olivovém oleji je zpěníme dozlatova. Přidáme k nim fazole a krátce je restujeme. Poté směs přesuneme do mixéru, přidáme mandle, trochu mléka pro krémovější konzistenci a mixujeme do hladka. Osolíme a opepříme podle chuti.

Pro sleďe nejprve na pánvi rozpustíme máslo. Sleďové filety opepříme a osolíme a vložíme na rozpálenou pánev. Smažíme z každé strany přibližně 2 minuty, nebo dokud není ryba zlatavá a křupavá.

Tipy:
1. Mandlovou kaši můžeme ochutit i citronovou šťávou nebo kůrou pro svěží nádech.
2. Při podávání můžeme kaši a sleďa zdobit čerstvou petrželí nebo koprý. To dodá jídlu nejen krásný vizuální efekt, ale i výbornou chuť.
3. Pokud dáváte přednost méně tučné variantě, můžete sleďe smažit na olivovém oleji místo másla.
4. Smažení sličně kontrolujte, aby ryba nebyla přesušená či příliš mastná.