Slaná bábovka s fenyklem recept


Slaná bábovka s fenyklem recept.

Ingredience na slanou bábovku s fenyklem zahrnují hlavně mouku, vejce, mléko, máslo, sýr, fenykl a kypřicí prášek. Dále můžete přidat sůl a koření dle chuti, například černý pepř nebo česnek v prášku pro zvýraznění chuti.

Recept na přípravu slané bábovky s fenyklem začíná tím, že si předehřejete troubu na 180 stupňů Celsia. Máslo necháte změknout při pokojové teplotě a poté ho smícháte s vejci. Přidáte mléko a důkladně vše promícháte. Ve vedlejší misce smícháte mouku s kypřicím práškem a sůlí. Tuto směs postupně přidáváte do mokrých ingrediencí a mícháte, dokud nevznikne hladké těsto.

Fenykl umyjete, očistíte a nakrájíte na malé kousky. Přidáte ho do těsta společně s nastrouhaným sýrem a vše důkladně zamícháte. Těsto vlijte do připravené formy na bábovku, kterou jste vymazali máslem a vysypali moukou.

Bábovku pečete v předehřáté troubě zhruba 45 minut. Po upečení nechte bábovku chvíli vychladnout ve formě, poté ji vyklopte a nechte úplně vychladnout na mřížce.

Tipy pro dokonalou slanou bábovku:
1. Přidání bylinek jako je tymián nebo rozmarýn může obohatit chuť bábovky.
2. Aby byla bábovka šťavnatější, můžete do těsta přidat trochu zakysané smetany.
3. Pro křupavější povrch bábovky můžete před pečením posypat vrch hrubozrnnou solí nebo semínky jako je sezam či slunečnicová semínka.

Pamatujte, že každá trouba peče trochu jinak, takže čas pečení se může mírně lišit. Vždy použijte zkoušku špejlí, abyste zjistili, zda je bábovka upečená.