Sladko-pálivá omáčka na maso recept


Sladko-pálivá omáčka na maso recept.

Ingredience:
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 středně velká cibule, nakrájená nadrobno
- 3 stroužky česneku, prolisované
- 1 červená paprika, nakrájená na malé kousky
- 400g rajčat v plechovce, nejlépe krájených
- 2 lžíce jablčného octa
- 3 lžíce medu
- 2 lžíce worcesterské omáčky
- 1 lžička kouřové papriky
- 1/2 lžičky chilli vloček (nebo podle chuti)
- Sůl a čerstvě mletý černý pepř

Recept:
1. Na středně velké pánvi rozehřejte olivový olej. Přidejte cibuli a restujte, dokud nezměkne a nezačne se zlatit.
2. Přidejte prolisovaný česnek a červenou papriku, restujte další 2 minuty.
3. Přidejte rajčata, jablčný ocet, med, worcesterskou omáčku, kouřovou papriku, chilli vločky, sůl a pepř. Dobře promíchejte.
4. Omáčku přiveďte k varu a pak snižte teplotu. Nechte pomalu vařit odhalené asi 20 minut, dokud omáčka nezhoustne.
5. Hotovou omáčku můžete rozmixovat ponorným mixérem pro hladší texturu nebo ji použít tak, jak je, pro rustikálnější vzhled.

Tipy:
- Pro hlubší chuť omáčky můžete přidat lžíci tmavého melasa nebo třtinového sirupu.
- Pokud máte rádi pikantnější omáčku, přidejte více chilli vloček nebo čerstvý nakrájený chilli papričku.
- Tuto omáčku můžete použít jako marinádu pro kuře, hovězí nebo vepřové maso. Nechte maso v omáčce marinovat v lednici alespoň několik hodin nebo přes noc pro nejlepší výsledky.
- Omáčku lze skladovat v lednici v uzavřené nádobě až týden nebo ji můžete zamrazit a použít později.