Sladko-kyselá kuřecí pochoutka recept


Sladko-kyselá kuřecí pochoutka recept.

Sladko-kyselá kuřecí pochoutka je oblíbené jídlo mnoha gurmánů. Zde je návod, jak si připravit tuto chutnou pokrm.

Ingredience
Pro přípravu budete potřebovat následující ingredience
kuřecí prsa asi 500 gramů, nakrájená na kousky
1 velká cibule, nakrájená na kostičky
2 stroužky česneku, nadrcené
1 červená paprika, nakrájená na kousky
1 zelená paprika, nakrájená na kousky
150 ml ananasového kompotu (ananas nakrájený na kousky společně s nálevem)
2 lžíce sójové omáčky
2 lžíce ketchupu
2 lžíce octa
1 lžička čerstvě mletého zázvoru
2 lžíce cukru nebo medu
sůl a pepř podle chuti
olej na smažení
kukuřičný škrob pro zahuštění omáčky

Recept
Zahřejte olej v hlubší pánvi nebo woku. Přidejte kuřecí maso a smažte, dokud není zlatavě opečené. Vyjměte maso a odložte stranou.
Do téže pánve přidejte trochu oleje a osmahněte cibuli s česnekem, dokud nezměknou.
Přidejte papriky a smažte je několik minut, dokud nejsou mírně měkké.
Vraťte kuřecí maso do pánve.
V míse smíchejte ananasový kompot s nálevem, sójovou omáčku, ketchup, ocet, zázvor a cukr nebo med. Tuto směs nalijte do pánve k masu.
Přiveďte k varu, poté snižte teplotu a nechte jídlo pár minut povařit.
Rozmíchejte kukuřičný škrob s trochou vody a pomalu jej vmíchejte do omáčky, aby se zahustila.
Dochuťte solí a pepřem.
Podávejte s vařenou rýží nebo nudlemi.

Tipy
Pro ještě intenzivnější chuť můžete kuřecí maso marinovat v směsi sójové omáčky, česneku a zázvoru alespoň na 30 minut před smažením.
Pokud máte rádi pikantnější, přidejte do omáčky trochu chilli papričky nebo chilli omáčky.
Tento pokrm je také skvělý s přídavkem jiných druhů zeleniny, jako jsou brokolice nebo mrkev.
Užijte si přípravu a hlavně chuť vašeho sladko-kyselého kuřete!