Skvělá sypaná tvarohová buchta s ovocem recept


Skvělá sypaná tvarohová buchta s ovocem recept.

Ingredience:
- 1 balení tvarohu v kostce (250g)
- 2 vejce
- 1 a 1/2 šálku mouky
- 1 šálek cukru
- 1/2 šálku oleje
- 1 prášek do pečiva
- 1 vanilkový cukr
- cca 300 g ovoce (borůvky, maliny, jahody, podle chuti)
- moučkový cukr na posypání

Recept:
1. Předehřejte troubu na 180°C a připravte si formu na pečení, kterou vymažete olejem a vysypte moukou.
2. Ve velké míse smíchejte tvaroh, vejce, cukr, olej a vanilkový cukr. Dobře promíchejte, dokud nezískáte hladkou směs.
3. V jiné míse smíchejte mouku s práškem do pečiva.
4. Suchou směs postupně přidávejte do tvarohové směsi a míchejte, dokud nebudou obě směsi dobře spojené.
5. Polovinu těsta rovnoměrně rozprostřete na dno připravené formy.
6. Na těsto rovnoměrně rozložte ovoce.
7. Pokryjte ovocem zbylou polovinu těsta.
8. Pečte v předehřáté troubě přibližně 40 minut, nebo dokud vrch nezezlátne a tester vložený do středu buchty nevyjde čistý.
9. Po upečení nechte buchtu vychladnout, poté posypte moučkovým cukrem.

Tipy:
- Můžete experimentovat s různými druhy ovoce podle sezóny nebo vašich preferencí.
- Přidání citronové kůry do těsta dodá buchtě svěží chuť.
- Pro křupavější povrch můžete před pečením posypat vrch buchty drobenkou vyrobenou z mouky, másla a cukru.
- Pokud máte raději vlhčí buchtu, můžete do těsta přidat lžíci zakysané smetany.
- Nechte buchtu vychladnout v formě, aby se předešlo jejímu poškození při vyjímání.