Škvarkové sádlo recept


Škvarkové sádlo recept.

Ingredience:
- 500 g vepřových škvarků
- 1 lžička soli
- 2 stroužky česneku
- 1 malá cibule
- 2 bobkové listy
- 1 lžička mletého pepře
- 1 lžička majoránky (nepovinné)

Recept:
1. Vepřové škvarky důkladně očistěte a pokud je třeba, nakrájejte na menší kousky.
2. Česnek oloupejte a nasekejte na jemno. Cibuli oloupejte a nakrájejte na drobné kousky.
3. V hrnci rozehřejte škvarky na středním ohni. Přidejte bobkové listy, pepř, majoránku, sůl a směs česneku s cibulí.
4. Vařte na mírném ohni a pravidelně míchejte, dokud škvarky plně nepromění tuk a na dně hrnce zůstane křupavý zbytek.
5. Hotové škvarkové sádlo přeceďte přes jemné síto nebo plátýnko do čisté sklenice nebo jiné nádoby odolné vůči teplu.
6. Nechte ztuhnout při pokojové teplotě nebo v chladničce.

Tipy:
- Pro ještě intenzivnější chuť můžete přidat při vaření kousek sušeného chilli.
- Škvarky, které zůstanou po precedení, můžete použít jako křupavou přísadu do salátů, polévek nebo jako samostatnou pochoutku.
- Uchovávejte v chladničce a spotřebujte do několika týdnů. Pokud sádlo zatuhne, jednoduše ho lze rozehřát na panvici nebo v mikrovlnné troubě.
- Vždy se ujistěte, že nádoby pro skladování jsou dokonale čisté a suché, aby se předešlo kontaminaci.