Škvarkové pagáčiky s tvarohem recept


Škvarkové pagáčiky s tvarohem recept.

Ingredience:
- 250 g hladké mouky
- 250 g tvarohu
- 200 g škvarků
- 1 lžička soli
- 1 lžička prášku do pečiva
- 1 vejce (na potření)
- kmín nebo sýr na posypání (volitelné)

Recept:
1. V míse smíchejte hladkou mouku s práškem do pečiva a solí.
2. Přidejte tvaroh a škvarky. Vše dobře promíchejte a zpracujte do hladkého těsta. Pokud je těsto příliš suché, přidejte trochu vody nebo mléka; pokud je naopak moc lepivé, přisypejte trochu mouky.
3. Vyválejte těsto na pomoučené pracovní ploše na tloušťku asi 1 cm.
4. Vykrájejte z těsta kolečka nebo jiné tvary dle vlastního výběru.
5. Kolečka potřete rozšlehaným vejcem a posypte kmínem nebo sýrem.
6. Pečte v předehřáté troubě na 180°C asi 15–20 minut dozlatova.

Tipy:
- Těsto můžete ochutit bylinkami dle vlastního výběru, například majoránkou nebo tymiánem, které dodají pagáčikům zajímavou chuť.
- Pro křupavější povrch můžete pagáčiky před koncem pečení potřít ještě jednou vejcem a nechat chvíli zezlátnout pod grilem.
- Tyto pagáčiky jsou skvělé jako pohoštění k pivu nebo víně, ale hodí se i jako svačinka nebo doplněk k polévkám.

Pamatujte, že se škvarkové pagáčiky nejlépe podávají teplé, ale chutnají výborně i studené. Můžete je skladovat v uzavřené nádobě, aby si zachovaly svou svěžest.