Škvarková pomazánka s Moravankou recept.
Ingredience pro škvarkovou pomazánku s Moravankou zahrnují škvarky, Moravanku (to je druh cibulového salámu), cibuli, majonézu, hořčici, česnek, sůl a pepř.
Recept začíná tím, že si připravíte škvarky. Pokud používáte hotové, jednoduše je rozdrtíte na menší kousky. Cibuli a česnek oloupejte a nadrobno je nasekejte. Salám Moravanka se také nakrájí na menší kousky.
Všechny tyto ingredience smíchejte v míse. Přidáte majonézu a hořčici podle chuti, asi dvě lžíce majonézy a jednu lžičku hořčice, ale množství můžete upravit podle svého. Osolte a opepřete také podle chuti.
Důkladně vše promíchejte, aby byla pomazánka krásně spojená a chuťově vyvážená. Pokud je pomazánka příliš suchá, můžete přidat trochu více majonézy nebo trochu mléka pro zjemnění konzistence.
Co se týče tipů, škvarkovou pomazánku s Moravankou je nejlepší podávat chlazenou. Můžete ji rozetřít na čerstvý chléb nebo ji použít jako náplň do chlebíčků. Tato pomazánka je také výborná jako dip k zelenině nebo k pečeným bramborám.
Aby byla pomazánka ještě zajímavější, můžete přidat nakládané okurky nebo trochu chilli pro pikantní verzi.