Skořicový třený koláč recept


Skořicový třený koláč recept.

Ingredience:
- 250 g hladké mouky
- 180 g cukru krupice
- 1 balíček vanilkového cukru
- 1 lžička mleté skořice
- 2 vejce
- 120 ml mléka
- 120 ml oleje
- 2 lžičky prášku do pečiva
- špetka soli

Recept:
1. Ve větší míse smíchejte mouku, cukr krupice, vanilkový cukr, prášek do pečiva, skořici a špetku soli.
2. V jiné nádobě smíchejte vejce, mléko a olej.
3. Tekutou směs postupně přilévejte do suché směsi a míchejte, dokud nevznikne hladké těsto.
4. Těsto nalijte do vymazané a moukou vysypané formy na pečení.
5. Koláč pečte v předehřáté troubě na 180 °C asi 25 až 30 minut, nebo dokud není upečený (ověřte špejlí).
6. Nechte koláč vychladit v formě, poté jej vyklopte na mřížku a nechte úplně vychladnout.

Tipy:
- Pro intenzivnější chuť skořice můžete přidat do těsta více skořice podle chuti.
- Koláč můžete dozdobit polevou z cukru a citronové šťávy nebo posypat moučkovým cukrem.
- Pro zvláštní dotek přidejte do těsta hrst rozinek nebo nasekaných ořechů.
- Pokud máte rádi vlhčí koláče, můžete do těsta přidat nastrouhané jablko.
- Skořicový třený koláč chutná výborně se šálkem kávy nebo čaje.