Skořicovo-ořechoví šneci recept.
Skořicovo-ořechoví šneci jsou vynikající sladkostí, která potěší na jakémkoliv setkání či jako odpolední pamlsek. Připravte si tyto lahodné šnečky podle následujícího receptu a tipů.
**Ingredience:**
Těsto:
- 500 g hladké mouky
- 250 ml mléka
- 70 g cukru
- 1 vejce
- 42 g čerstvého droždí
- 70 g másla
- Špetka soli
Náplň:
- 200 g mletých ořechů (můžete použít vlašské ořechy nebo lískové ořechy)
- 100 g cukru moučka
- 2 lžičky mleté skořice
- 100 ml mléka
- 50 g rozpuštěného másla
**Recept:**
1. Začněte přípravou těsta. V míse smíchejte hladkou mouku se solí. V jiné nádobě rozehřejte mléko, aby bylo vlažné, a rozpusťte v něm cukr a droždí. Nechte směs asi 10 minut odstát, dokud nezačne pěnit.
2. K mouce přilijte připravenou droždí směs, přidejte rozpuštěné máslo a vejce. Zpracujte hladké těsto, které následně nechte na teplém místě kynout přibližně 1 hodinu nebo dokud nezdvojnásobí svůj objem.
3. Mezitím si připravte náplň. Smíchejte mleté ořechy s cukrem moučka, skořicí a mlékem. Všechno důkladně promíchejte.
4. Po vykynutí těsto vyválejte na pomoučněném povrchu na obdélník, který potřete rozpuštěným máslem a rovnoměrně rozetřete připravenou náplň.
5. Těsto srolujte od delší strany a nakrájejte na cca 2 cm silné plátky. Plátky položte na plech vyložený pečicím papírem s malým odstupem.
6. Pečte v předehřáté troubě na 180 °C asi 25-30 minut nebo dokud šnečci nejsou zlatavě pečení.
7. Nechte šnečky vychladnout na mřížce a případně je posypte moučkovým cukrem nebo polejte čokoládou.
**Tipy:**
- Pro extra šťavnaté šnečky můžete před pečením na ně navrch rozetřít ještě trochu rozpuštěného másla.
- Pokud máte raději sladší, můžete do náplně přidat více cukru nebo do těsta zakomponovat rozinky či kousky čokolády.
- Tyto šnečky jsou nejlepší čerstvé, ale dobře se také hodí k zamražení. Před podáváním je pak stačí lehce ohřát v troubě.