Skořicové polštářky recept


Skořicové polštářky recept.

Skořicové polštářky jsou skvělou volbou pro snídani nebo svačinu a jejich příprava je poměrně jednoduchá. Zde je návod, jak na to.

Ingredience
200 gramů hladké mouky
50 gramů cukru
1 lžička mleté skořice
100 gramů másla
1 vejce
1 lžička prášku do pečiva
špetka soli

Recept
Nejprve si předehřejte troubu na 180 stupňů Celsia. V míse smíchejte mouku, cukr, skořici, prášek do pečiva a sůl. Přidejte máslo nakrájené na kostičky a zpracujte ručně nebo mixérem, dokud směs nepřipomíná hrubou strouhanku. Poté do směsi vmíchejte vejce a vypracujte hladké těsto.

Těsto rozválejte na pomoučeném válů na tloušťku přibližně 0.5 cm a vykrajujte malé čtverečky nebo obdélníky. Polštářky můžete před pečením ještě posypat trochou skořicového cukru pro extra chutě.

Pečte v předehřáté troubě asi 10 - 12 minut nebo dokud polštářky nejsou zlatavě hnědé. Po upečení je nechte chvíli vychladnout na plechu a poté přesuňte na mřížku, aby byly křupavé.

Tipy
Pokud chcete polštářky ještě více skořicové, můžete do těsta přidat více skořice nebo jí posypat již upečené polštářky.
Pro vláčnější texturu můžete přidat do těsta trochu mléka nebo jogurtu.
Polštářky se skvěle hodí k ranní kávě nebo teplému kakau.
Můžete je také ponořit do rozpuštěné čokolády nebo bílé čokolády a nechat zatuhnout pro dekorativní efekt.
Uchovávejte je v uzavřené nádobě, aby zůstaly déle čerstvé a křupavé.

Doufám, že si skořicové polštářky užijete!