Skořicové cupcakes recept.
Ingredience:
Mouka pšeničná hladká 250 g
Cukr krystal 200 g
Máslo 125 g
Mléko 125 ml
Vejce 2 ks
Prášek do pečiva 1 lžička
Skořice mletá 2 lžičky
Sůl špetka
Recept:
Předehřejeme troubu na 180 stupňů Celsia. Máslo necháme změknout na pokojové teplotě. Ve velké míse smícháme mouku, prášek do pečiva, skořici a sůl. V jiné míse vyšleháme změklé máslo s cukrem do pěny, přidáme vejce a důkladně promícháme. Střídavě přidáváme do směsi suché ingredience a mléko, začínáme a končíme přidáním suchých ingrediencí. Těsto rozdělíme do formiček na muffiny, které jsme vyložili papírovými košíčky. Pečeme přibližně 20 minut nebo dokud není tester vložený do středu muffinu čistý. Necháme vychladnout na mřížce.
Tipy:
Pro intenzivnější chuť skořice můžete do těsta přidat i špetku mletého hřebíčku nebo muškátového oříšku.
Pokud máte rádi vláčnější cupcakes, přidejte do těsta lžíci kysané smetany.
Po vychladnutí cupcakes můžete přidat krémovou polevu, například máslový krém s vanilkou nebo s přídavkem skořice pro zachování tématu.
Pro zvýraznění dekorace můžete použít skořicový cukr nebo drobně posekané ořechy rozprostřené na vrchu krému.