Skořicová hrnková bábovka recept


Skořicová hrnková bábovka recept.

Skořicová hrnková bábovka je jednoduchý, ale velmi chutný dezert, který si můžete připravit k odpolední kávě nebo čaji. Pro její přípravu potřebujete následující ingredience:

Ingredience:
- 2 hrnky hladké mouky
- 1 hrnek cukru
- 1 hrnek mléka
- 1/2 hrnku rostlinného oleje
- 3 vejce
- 1 balíček prášku do pečiva
- 2 lžičky mleté skořice
- 1 lžička vanilkového extraktu (nepovinné)
- špetka soli

Recept:
1. Předehřejte troubu na 180°C a vymažte formu na bábovku tukem a vysypte ji moukou.
2. Ve velké míse smíchejte hladkou mouku, cukr, prášek do pečiva, skořici a špetku soli.
3. V jiné míse smíchejte mléko, rostlinný olej, vejce a vanilkový extrakt do hladka.
4. Směs s vejci postupně přilévejte do suchých ingrediencí a míchejte, dokud nevznikne hladké těsto.
5. Těsto nalijte do připravené formy na bábovku.
6. Pečte v předehřáté troubě přibližně 45 minut, nebo dokud není bábovka upečená (ověřte špejlí).
7. Nechte bábovku chvíli vychladnout ve formě, poté ji vyklopte na mřížku a nechte úplně vychladnout.

Tipy:
- Pro ještě intenzivnější chuť skořice můžete do těsta přidat skořicový cukr nebo posypat vrch bábovky skořicovým cukrem před pečením.
- Pokud máte rádi ořechy, přidejte do těsta hrst nasekaných vlašských ořechů nebo pekanových ořechů pro křupavou texturu.
- Pro vláčnější bábovku můžete část mléka nahradit kysanou smetanou.
- Bábovku můžete po vychladnutí politá rozpuštěnou čokoládou nebo polevou z moučkového cukru a citronové šťávy pro další vrstvu chuti.