Sekanina z vařené slepice recept.
Ingredience:
1 vařená slepice
2 rohlíky
250 ml mléka
1 cibule
2 stroužky česneku
2 vejce
sůl
pepř
majoránka
hladká mouka
olej pro smažení
Recept:
1. Vařenou slepici důkladně očistěte a maso oddělte od kostí. Následně maso pokrájejte na menší kousky nebo ho rozmixujte v mixéru na menší kousíčky.
2. Rohlíky nakrájejte na malé kostičky a zalijte je mlékem, nechte chvilku odstát, aby se rohlíky nasákly.
3. Cibuli a česnek oloupejte a nadrobno nakrájejte. Na pánvi na troše oleje osmahněte cibuli dozlatova, přidejte česnek a ještě krátce smažte.
4. Ve velké míse smíchejte maso slepice, namočené rohlíky, smaženou cibuli s česnekem, vejce, sůl, pepř a majoránku podle chuti. Vše důkladně promíchejte, abyste získali homogenní masovou směs.
5. Z masové směsi tvarujte placičky. Každou placičku obalíte v hladké mouce.
6. Na pánvi rozehřejte dostatek oleje a sekané placičky na něm z obou stran smažte dozlatova.
Tipy:
- Pro ještě šťavnatější sekanou můžete do směsi přidat trochu slepičího vývaru, ve kterém se slepice vařila.
- Pokud máte rádi pikantnější variantu, do směsi můžete přidat trochu chilli papričky nebo jiné koření, které máte rádi.
- Sekanou můžete servírovat s bramborovou kaší, různými druhy salátů nebo jako hlavní chod s vaší oblíbenou přílohou.
- Nebojte se experimentovat s přidáním dalších ingrediencí do sekané, jako jsou například olivy, nakládaná zelenina nebo různé bylinky, které dodají sekané zajímavou chuť.