Sekaná z rybího masa recept


Sekaná z rybího masa recept.

Ingredience na sekanou z rybího masa zahrnují rybí filé (nejlépe tresku, lososa nebo jakoukoli bílou rybu), cibuli, strouhanku, vejce, sůl, pepř, čerstvé bylinky (například petržel nebo kopr) a olej na smažení.

Recept začíná tím, že se rybí filé omyje, osuší a nakrájí na malé kousky. Cibuli oloupeme a najemno nakrájíme. V misce smícháme rybí kousky, cibuli, strouhanku, vejce, nasekané bylinky, sůl a pepř. Vše dobře promícháme do hladké směsi. Ruce si namočíme ve vodě, abychom zabránili přilnavosti, a z rybí směsi tvarujeme placičky nebo kuličky.

Na pánvi rozehřejeme olej a sekané placičky nebo kuličky smažíme z obou stran dozlatova.

Tipy pro přípravu sekané z rybího masa:
1. Při výběru ryb se snažte použít čerstvé nebo kvalitně zmrazené filé bez kostí a kůže
2. Přidáním různých bylinek a koření můžete upravit chuť sekané podle svého gusta
3. Sekanou můžete podávat s bramborovou kaší, zeleninovým salátem nebo jako hamburger v housce
4. Pokud preferujete zdravější variantu, můžete sekanou péct v troubě místo smažení.