Sekaná z květáku recept


Sekaná z květáku recept.

Ingredience pro sekanou z květáku budete potřebovat květák, cibuli, strouhanku, vejce, sůl, pepř a koření dle chuti, například česnek nebo čerstvé bylinky. Můžete také přidat trochu nastrouhaného sýra pro větší chuť.

Recept je celkem jednoduchý. Nejprve si připravte květák. Ten by měl být umytý a rozdělený na menší růžičky. Tyto růžičky pak dejte do mixéru nebo nastrouhejte, abyste získali hrubší texturu, která připomíná mleté maso. Dále oloupejte a nadrobno nakrájejte cibuli. V míse smíchejte nastrouhaný květák, nakrájenou cibuli, strouhanku, vejce, sůl a pepř. Dobře promíchejte, aby se vše spojilo. Pokud máte rádi, můžete přidat i trochu česneku nebo čerstvých bylinek pro lepší chuť.

Formujte z této směsi placičky nebo vytvarujte do podoby klasické sekané. Směs můžete pečít v troubě na pečicím papíře při 200 stupních celsia po dobu asi 20-25 minut, dokud sekaná nezíská zlatavou barvu. Alternativně můžete placičky opékat na pánvi z obou stran dozlatova.

Tipy pro dokonalou sekanou z květáku:
- Ujistěte se, že květák není příliš mokrý po umytí. Můžete ho lehce osušit papírovým ručníkem, aby sekaná nebyla příliš vlhká a lépe držela tvar.
- Před pečením můžete na povrch sekané rozetřít trochu oleje nebo přidat nastrouhaný sýr pro křupavější kůrčičku.
- Experimentujte s kořením! Sekaná z květáku je velmi univerzální jídlo, které se dá ochutit podle vlastního gusta. Zkuste přidat kari koření, papriku nebo jakékoli vaše oblíbené bylinky.
- Pokud chcete sekanou udělat veganskou, můžete vejce nahradit lněným nebo chia semínkem namočeným ve vodě, které funguje jako skvělý pojivový prostředek.