Sekaná v županu recept


Sekaná v županu recept.

Ingredience:

- mleté maso (hovězí, vepřové nebo směs) 500g
- cibule 1 velká
- česnek 2 stroužky
- vejce 1
- strouhanka 2 lžíce
- sůl
- pepř
- majoránka
- olej na smažení
- listové těsto 500g
- vejce na potření 1

Recept:

1. Předehřejte troubu na 180°C.
2. Na pánvi na troše oleje zpěňte nadrobno nakrájenou cibuli, přidejte prolisovaný česnek a restujte dozlatova. Nechte vychladnout.
3. Ve větší misce smíchejte mleté maso, osmaženou cibuli s česnekem, vejce, strouhanku, sůl, pepř a majoránku. Důkladně promíchejte.
4. Rozválejte listové těsto na pomoučněné pracovní ploše na obdélník.
5. Na střed těsta rozprostřete směs mletého masa do tvaru válcovitého bochníku.
6. Těsto pečlivě přehněte přes maso tak, aby bylo celé pokryté. Konce těsta pevně stiskněte, aby náplň zůstala uvnitř.
7. Přeneste na plech vyložený pečicím papírem švem dolů.
8. Rozšlehaným vejcem potřete povrch těsta.
9. Pečte v předehřáté troubě cca 25-30 minut nebo dokud není těsto zlatavé a křupavé.
10. Nechte před krájením chvíli odpočinout.

Tipy:

- Pro pikantnější variantu přidejte do masa trochu chilli nebo papriky.
- K sekané v županu skvěle pasuje domácí bramborová kaše nebo čerstvá zeleninová salát.
- Zbylé listové těsto můžete využít na přípravu sladkých nebo slaných závinů.
- Aby byla sekaná šťavnatější, můžete do masa přidat trochu nakrájených žampionů nebo nastrouhanou mrkev.
- Sekaná v županu je výborná i studená, skvěle se hodí na pikniky nebo jako součást studené večeře.