Sekaná svíčková recept


Sekaná svíčková recept
Sekaná svíčková je tradiční české jídlo, které si určitě zamilujete. Vyznačuje se výraznou chutí a je ideální pro nedělní oběd nebo sváteční příležitosti.

Ingredience, které budete potřebovat, jsou hovězí svíčková, anglická slanina, cibule, česnek, majoránka, sůl, pepř a vejce. Dále pak strouhanka, sádlo a hladká mouka.

Nejprve si připravte maso. Hovězí svíčkovou očistěte, odblaněte a nakrájejte na menší kousky. Také anglickou slaninu nakrájejte na malé kousky. Cibuli a česnek oloupejte a nadrobno nakrájejte. V misce smíchejte maso, slaninu, cibuli, česnek, majoránku, sůl a pepř. Přidejte vejce a dobře promíchejte. Poté přidejte strouhanku, aby směs zhoustla a bylo možné z ní formovat sekanou.

Rozpalte sádlo na pánvi a z masové směsi tvořte placky, které na pánvi z obou stran opečte dozlatova. Poté maso přesuňte do pekáčku, přilijte trochu vody nebo vývaru a pečte v předehřáté troubě na 180 stupňů Celsia asi 45 minut.

Jako tip pro ještě větší chuť můžete před pečením maso obalit v troše hladké mouky, která vytvoří na povrchu křupavou kůrčičku. Sekanou podávejte s bramborovou kaší, bramborovými knedlíky nebo čerstvým pečivem.

Sekaná svíčková je vynikající s různými omáčkami, například s brusinkovou omáčkou nebo klasickým českým tatarským kečupem. Dobrou chuť!