Sekaná se smaženou cibulkou recept


Sekaná se smaženou cibulkou recept.

Pro přípravu sekané se smaženou cibulkou budete potřebovat následující ingredience

- 500 g mletého masa mix hovězí a vepřové
- 1 velká cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 vejce
- 50 ml mléka
- 2 lžíce strouhanky
- sůl
- pepř
- majoránka
- olej na smažení

Recept na přípravu sekané se smaženou cibulkou

Nejprve si oloupejte a nadrobno nakrájejte cibuli. Jednu polovinu cibule nechte stranou pro pozdější smažení. Druhou polovinu spolu s utřenými stroužky česneku osmahněte na troše oleje dozlatova. Osmáhnutou cibuli nechte chvíli vychladnout.

V míse smíchejte mleté maso, osmáhnutou cibuli s česnekem, vejce, mléko a strouhanku. Důkladně promíchejte a kořeňte solí, pepřem a majoránkou podle chuti. Masovou směs pak rukama formujte na řízky nebo placičky.

Na pánvi rozpalte olej a sekané pečte z každé strany několik minut, dokud není dobře propečené a má zlatohnědou kůrčičku.

Zbylou cibuli osmahněte na troše oleje do zlatova a připravte jako přílohu k hotové sekané.

Tipy pro dokonalou sekanou se smaženou cibulkou

1. Pro ještě šťavnatější sekanou přidejte do masové směsi trochu hořčice nebo kysané smetany.
2. Maso můžete ochutit také kouskem nastrouhaného sýra, který sekané dodá pikantní chuť.
3. Aby sekaná držela pěkně pohromadě a nerozpadala se, je důležité masovou směs pořádně promíchat a nechat alespoň půl hodiny odpočinout v lednici před smažením.
4. Smaženou cibulku můžete přidat nejen na vrch hotové sekané, ale můžete ji vmíchat přímo do masové směsi pro intenzivnější chuť.