Sekaná s kuřecími játry recept


Sekaná s kuřecími játry recept.

Pro přípravu sekané s kuřecími játry budete potřebovat následující ingredience: kuřecí játra (asi 500 gramů), mleté maso (hovězí nebo vepřové, asi 500 gramů), cibuli (1 velká), česnek (2 stroužky), vejce (2 ks), strouhanka nebo suché rohlíky (asi 100 gramů), mléko (asi 50 ml), sůl, pepř, majoránku a olej nebo máslo pro smažení.

Postup přípravy:

1. Začněte tím, že kuřecí játra důkladně očistíte a nakrájíte na malé kousky. Cibuli a česnek oloupejte a jemně nakrájejte.

2. V hlubší pánvi nechte rozehřát trochu oleje nebo másla a na něm zpěňte nakrájenou cibuli, dokud nezezlátne. Přidejte česnek a játra a restujte, dokud játra nezmění barvu.

3. Přesuňte směs z pánve do velké mísy a nechte trochu vychladnout. Přidejte mleté maso, vejce, strouhanku nebo namočené a vymačkané rohlíky, mléko a dochuťte solí, pepřem a majoránkou. Vše důkladně promíchejte, dokud nevznikne jednolitá směs.

4. Z masové směsi tvarujte podle potřeby buď kuličky nebo pekáček a umístěte na plech vyložený pečicím papírem nebo do vymazaného pekáče.

5. Předehřejte troubu na 180 stupňů Celsia a pečte sekanou asi 45 minut až 1 hodinu, dokud není krásně zlatavá a propečená.

Tipy pro lepší výsledek:

- Aby byla sekaná šťavnatější, můžete do směsi přidat trochu vývaru nebo smetany.
- Pro pikantnější variantu můžete přidat do směsi trochu chilli nebo papriky.
- Sekanou můžete podávat s bramborovou kaší, vařenými bramborami nebo zeleninovým salátem.
- Pokud máte rádi bylinky, přidejte do směsi petrželku nebo pažitku pro svěžejší chuť.
- Pro křupavější kůrku můžete před pečením sekanou potřít rozšlehaným vejcem nebo posypat strouhankou.