Sekaná s kečupem recept


Sekaná s kečupem recept.

Ingredience pro sekanou s kečupem:

- 500g mletého masa (hovězí, vepřové nebo směs)
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 vejce
- 2 lžíce strouhanky
- 4 lžíce kečupu
- Sůl a pepř dle chuti
- 1 lžička papriky
- 1 lžíce oleje nebo másla pro smažení

Recept:

1. Cibuli a česnek oloupejte a nadrobno je nakrájejte.
2. V míse smíchejte mleté maso s nakrájenou cibulí, česnekem, vejcem, strouhankou a polovinou množství kečupu. Dochutíte solí, pepřem a paprikou.
3. Směs důkladně promíchejte, dokud nebudete mít hladkou a rovnoměrnou masovou směs.
4. Z masové směsi vytvarujte podle potřeby buď jednu velkou sekanou nebo několik malých sekaných.
5. Na pánvi rozehřejte olej nebo máslo a sekanou na něm z každé strany opečte dozlatova. Následně přilijte zbytek kečupu a podlejte trochou vody. Pokryjte pokličkou a na mírném ohni dusíte asi 20 minut.

Tipy:

- Pro pestřejší chuť můžete do masové směsi přidat nakrájené olivy, kapary nebo trochu hořčice.
- Pokud máte rádi pikantnější jídla, přidejte do směsi trochu chilli nebo pálivou papriku.
- Sekanou můžete podávat s bramborovou kaší, pečenými bramborami nebo třeba s čerstvým salátem.
- Aby se sekaná nerozpadala při pečení, ujistěte se, že směs je dostatečně hutná a neobsahuje příliš mnoho tekutiny.
- Pro křupavější kůrčičku můžete sekanou před dusením obalit ve strouhance.