Sekaná pečeně plněná vejci recept


Sekaná pečeně plněná vejci recept.

Sekaná pečeně plněná vejci je tradiční a lákavý pokrm, který osloví mnoho lidí svou šťavnatou chutí a atraktivním vzhledem. Pro přípravu tohoto jídla budete potřebovat následující ingredience:

Ingredience:
- 500 g mletého masa (hovězí, vepřové nebo směs)
- 4-5 vařených vejce
- 1 syrové vejce
- 1 středně velká cibule, nadrobno nakrájená
- 2 stroužky česneku, prolisované
- 2 lžíce strouhanky
- 2 lžíce mléka
- Sůl a pepř podle chuti
- 1 lžička sladké papriky
- 1 lžíce hořčice
- 1 lžíce olivového oleje nebo jiného rostlinného oleje

Recept:
1. Předehřejte si troubu na 180 stupňů Celsia.
2. V malé misce smíchejte strouhanku s mlékem a nechte pár minut stát, aby strouhanka mohla mléko absorbovat.
3. Větší míse smíchejte mleté maso s nakrájenou cibulí, prolisovaným česnekem, syrovým vejcem, namočenou strouhankou, hořčicí, paprikou, solí a pepřem. Důkladně promíchejte.
4. Na pracovní plochu položte alobal nebo pečicí papír a na něj vytvarujte z masové směsi obdélník. Uprostřed vytvořte drážku a do ní položte vařená vejce vedle sebe.
5. Pomocí alobalu nebo pečicího papíru zabalte maso kolem vajec, abyste vytvořili roládu. Ujistěte se, že jsou vejce kompletně obalena masem.
6. Přemístěte sekanou na plech vyložený pečicím papírem a lehce potřete povrch olivovým olejem.
7. Pečte v předehřáté troubě asi 50 - 60 minut, nebo dokud není sekaná pevná a zlatavě hnědá.
8. Nechte chvíli odpočinout před krájením.

Tipy:
- Aby byla sekaná šťavnatější, můžete do masa přidat trochu nakrájených sušených rajčat nebo oliv.
- Pro pikantnější variantu přidejte do směsi trochu chilli nebo cayenského pepře.
- Sekanou můžete podávat s bramborovou kaší, zeleninou na páře nebo jen tak s čerstvým chlebem.
- Pokud chcete, aby sekaná pečeně měla krásně křupavou kůrku, v posledních 10 minutách pečení zvyšte teplotu na 200 stupňů Celsia a pečte do zlatova.

Tento recept je skvělým způsobem, jak připravit tradiční pokrm s netradičním twistem. Užijte si přípravu a hlavně pak chutnání!