Sedlácký guláš recept.
Sedlácký guláš je tradiční české jídlo, které se vyznačuje svou sytostí a bohatou chutí. Zde je postup, jak připravit sedlácký guláš.
Ingredience
500 g hovězího masa na guláš
2 velké cibule
2 stroužky česneku
2 lžíce sádla nebo oleje
2 lžičky mleté papriky
1 lžička kmínu
sůl a pepř dle chuti
250 ml hovězího vývaru nebo vody
2 lžíce rajčatového protlaku
1 lžíce hladké mouky
2 brambory
Recept
1. Cibuli oloupejte a nakrájejte na drobno
2. Na sádle nebo oleji cibuli zpěňte dozlatova
3. Přidejte nakrájené maso a opečte ho ze všech stran dohněda
4. Přidejte nadrobno nakrájený česnek kmín mletou papriku sůl a pepř a vše promíchejte
5. Zalijte hovězím vývarem nebo vodou a vařte pod pokličkou na mírném ohni asi 1 hodinu dokud maso nezměkne
6. Brambory oloupejte nakrájejte na kostky přidejte do guláše a vařte dalších 20 minut
7. Mouku rozmíchejte s trochou vody a vsypte do guláše pro zahuštění
8. Přidejte rajčatový protlak a promíchejte
9. Vařte ještě asi 10 minut dokud guláš nezhoustne
10. Podávejte teplé
Tipy
- Guláš bude ještě lepší pokud ho necháte do druhého dne odležet v chladničce a podáte ho znovu ohřátý
- Podávejte s čerstvým pečivem nebo knedlíkem pro dokonalý gastronomický zážitek
Tento recept na sedlácký guláš je jednoduchý a velmi chutný způsob jak si vychutnat klasiku české kuchyně.