Sedlácké kroupy recept


Sedlácké kroupy recept.

Ingredience pro sedlácké kroupy:
- ječné kroupy
- uzené maso
- cibule
- mrkev
- petržel
- celer
- sůl
- pepř
- majoránka
- mast nebo olej

Recept:
Ječné kroupy nejdříve propláchněte a nechte je namočené přes noc. Druhý den vodu slijte a kroupy dejte vařit do čisté vody. Vařte, dokud nejsou měkké.

Mezitím si připravte zeleninu. Mrkev, petržel a celer očistěte a nakrájejte na malé kousky. Cibuli oloupejte a nakrájejte na kostičky.

Uzené maso nakrájejte na kousky a osmahněte na troše masti nebo oleje. Přidejte nakrájenou cibuli a restujte, dokud nezíská zlatavou barvu.

K orestovanému masu a cibuli přidejte nakrájenou zeleninu, osolte, opepřete a přidejte trochu majoránky. Vše společně restujte několik minut.

Poté do směsi přidejte předvařené ječné kroupy a vše důkladně promíchejte. Přilijte trochu vody nebo vývaru a dusíte pod pokličkou, dokud zelenina není měkká a všechny chutě se spojí.

Tipy:
- Pro intenzivnější chuť můžete použít kuřecí nebo zeleninový vývar místo vody.
- Pokud máte rádi pikantnější jídlo, přidejte do receptu trochu papriky nebo chilli.
- Sedlácké kroupy jsou výborné i na druhý den, kdy jsou chutě ještě více propojené.
- Jako doplněk můžete podávat s kyselou okurkou nebo čerstvým chlebem.