Sea ga curry recept


Sea ga curry recept.

Sea ga curry je lahodné a aromatické jídlo, které kombinuje bohaté chutě mořských plodů s tradičními indickými kořenícími směsmi. Zde je návod, jak připravit toto exotické jídlo.

**Ingredience:**

- 500 g směsi mořských plodů (krevety, mušle, kalamáry)
- 1 velká cibule, nakrájená na kostičky
- 2 stroužky česneku, nasekané
- 1 lžíce čerstvého zázvoru, nasekaného
- 2 lžíce oleje
- 400 ml kokosového mléka
- 2 lžíce curry prášku
- 1 lžička kurkumy
- 1 lžička mletého koriandru
- 1 lžička garam masala
- 1 červená paprika, nakrájená na kostičky
- Sůl a čerstvě mletý černý pepř podle chuti
- Čerstvý koriandr na ozdobu
- Citronová šťáva pro dochucení

**Recept:**

1. V hluboké pánvi na středně silném ohni zahřejte olej a přidejte cibuli, česnek a zázvor. Restujte, dokud cibule nezezlátne.
2. Přidejte curry prášek, kurkumu, mletý koriandr a garam masala. Míchejte, dokud koření nezačne vonět, asi 1 minutu.
3. Do pánve přidejte nakrájenou červenou papriku a směs mořských plodů. Opečte vše dozlatova, občas promíchávejte.
4. Zalijte kokosovým mlékem a promíchejte. Přiveďte k varu, poté snižte teplotu a nechte pomalu vařit asi 10 minut, dokud se mořské plody úplně neprovaří a omáčka nezhoustne.
5. Ochutnejte a podle potřeby přidejte sůl a černý pepř. Před podáváním vmíchejte čerstvý koriandr a zakápněte citronovou šťávou.

**Tipy:**

- Pro intenzivnější chuť nechte curry omáčku odstát přes noc v lednici. Chutě se tak lépe spojí.
- Pokud preferujete pikantnější verzi, přidejte do curry pár lžiček červeného chilli prášku nebo několik nakrájených chilli papriček.
- Toto jídlo podávejte s basmati rýží nebo naan chlebem pro dokonalý gastronomický zážitek.

Sea ga curry je skvělým způsobem, jak prozkoumat bohaté chutě indické kuchyně a užít si rozmanitost mořských plodů.