Schované srdce recept


Schované srdce recept.

**Ingredience:**

- 240g mouky
- 1 lžička prášku do peprníku
- 120g másla
- 120g cukru moučka
- 2 vejce
- 1 lžíce kakaa
- červené barvivo
- 200g tvarohu
- 100g cukru krupice
- 1 vanilkový cukr

**Recept:**

1. Začněme přípravou červeného těsta pro srdce. Smíchejte 120g mouky, 1/2 lžičky prášku do peprníku, 60g másla, 60g cukru moučka, 1 vejce, 1 lžíci kakaa a červené barvivo, dokud nedosáhnete požadované barvy. Těsto vyvalkejte na cca 1 cm silný plát a vykrajujte srdíčka. Srdíčka dejte do mrazáku ztuhnout.
2. Pro těsto bez barviva smíchejte zbylé suroviny (120g mouky, 1/2 lžičky prášku do peprníku, 60g másla, 60g cukru moučka a 1 vejce). Těsto nechte chvíli odpočinout v lednici.
3. Připravte si náplň smícháním tvarohu, 100g cukru krupice a vanilkového cukru.
4. Rozvalkejte bílé těsto a na jednu polovinu rovnoměrně rozložte tvarohovou náplň. Na náplň pak pečlivě rozložte ztuhlá červená srdíčka, těsně vedle sebe. Zakryjte zbývajícím těstem a okraje dobře uzavřete.
5. Pečte v předehřáté troubě na 180°C cca 20-25 minut, nebo dokud nejsou okraje krásně zlatavé.
6. Nechte chvíli vychladnout a pak krájejte na plátky. Při správném krájení by mělo být v každém kousku vidět srdce.

**Tipy:**

- Pro intenzivnější barvu srdíček použijte kvalitní gelové či pastové potravinářské barvivo.
- Chcete-li zvýraznit chuť, přidejte do tvarohové náplně kůru z bio citronu nebo pár kapek vanilkového extraktu.
- Pokud se vám zdá, že srdíčka nejsou po pečení dostatečně vidět, zkuste příště udělat těsto ještě tenčí nebo použít větší formu na srdíčka.
- Aby bylo srdce v každém plátku krásně uprostřed, pečlivě sledujte, jak kladete srdíčka na náplň, a snažte se udržet je co nejvíce ve středu.