Šarlota s kokosovými tyčinkami recept


Šarlota s kokosovými tyčinkami recept.

Ingredience:
- 4 vejce
- 150 g cukru
- 1 vanilkový cukr
- 250 ml mléka
- 500 ml smetany ke šlehání
- 12 listů želatiny
- 200 g kokosových tyčinek
- 300 g čerstvého ovoce (například jahody, kiwi, maliny)

Recept:
1. Nejdříve si připravíme želatinu podle návodu na obalu. Obvykle to znamená, že želatinové listy na chvíli namočíme do studené vody.
2. Vejce rozdělíme na žloutky a bílky. Žloutky vyšleháme s cukrem a vanilkovým cukrem do pěny. Poté za stálého míchání přiléváme mléko a směs zahříváme na mírném ohni, dokud nezhoustne. Nevaříme!
3. Do zhoustlé směsi přidáme dobře vymačkanou želatinu a mícháme, dokud se úplně nerozpustí. Necháme vychladnout.
4. Mezitím si vyšleháme smetanu do tuha. Bílky vyšleháme do tuhého sněhu.
5. K vychladlé směsi s želatinou nejprve přidáme vyšlehanou smetanu a promícháme. Poté opatrně vmícháme sníh z bílků.
6. Kokosové tyčinky rozlomíme na menší kousky a část jich spolu s částí ovoce vmícháme do směsi.
7. Formu na šarlotu vyložíme potravinovou fólií a do ní nalejeme připravenou směs. Vrch posypeme zbylými kousky ovoce a kokosových tyčinek.
8. Šarlotu necháme v lednici nejméně 4 hodiny, nejlépe přes noc, tuhnout.
9. Před podáváním šarlotu vyklopíme z formy a ozdobíme podle chuti.

Tipy:
- Pro ještě intenzivnější kokosovou chuť můžete do směsi přidat 2 lžíce kokosového mléka.
- Místo kokosových tyčinek můžete použít i rozdrcené kokosové sušenky.
- Pokud chcete šarlotu učinit svátečnější, můžete vrch ozdobit šlehačkou a čerstvým ovocem.
- Při servírování můžete šarlotu pokapat čokoládovou polevou pro extra dekoraci a chuť.