Sardinková pomazánka recept.
Sardinková pomazánka je jednoduchá a chutná volba pro svačinu nebo jako náplň do sendvičů. Můžeš ji připravit velmi rychle a podle této receptury dostaneš krémovou a lahodnou pomazánku.
Ingredience
1 plechovka sardinek v oleji
1 malá cibule
100 g másla
1 lžíce citronové šťávy
sůl a čerstvě mletý černý pepř podle chuti
hrst čerstvé petrželky nebo pažitky
Recept
Nejprve je potřeba sardinky otevřít a olej z nich lehce scedit. Sardinky poté vlož do mísy a rozmačkej vidličkou na menší kousky. Oloupanou cibuli nakrájej na velmi jemno a přidej k sardinkám. Přidej měkké máslo, které pomůže spojit všechny ingredience do hladké konzistence. Přilij citronovou šťávu a zamíchej. Nakonec dochuť solí a pepřem podle chuti a přimíchej nasekanou petrželku nebo pažitku pro čerstvou chuť.
Tipy
1. Pro ještě krémovější konzistenci můžeš pomazánku rozmixovat ponorným mixérem.
2. Tato pomazánka je výborná na topinky nebo čerstvý chléb. Můžeš ji také použít jako dip k zelenině.
3. Pokud máš rád/a pikantnější chutě, přidej do pomazánky trochu chilli papričky nebo kapku tabasca.
4. Skladuj v chladničce v uzavřené nádobě, ideálně použij do tří dní pro nejlepší chuť a čerstvost.
5. Experimentuj s bylinkami; kromě petrželky a pažitky můžeš použít třeba i kopr nebo bazalku pro jiný chuťový rozměr.