Sardele s kaparami recept


Sardele s kaparami recept.

Sardele s kaparami jsou jednoduché, ale velmi chutné jídlo, které může sloužit jako skvělá předkrm nebo lehká večeře. Zde je návod, jak si připravit toto lahodné jídlo.

**Ingredience**

- 500g sardelí, vyčištěných
- 2 lžíce olivového oleje
- 3 stroužky česneku, nasekané
- 1/2 šálku čerstvých kapar
- Šťáva z jednoho citronu
- Sůl a čerstvě mletý černý pepř
- Několik lístků čerstvé petrželky pro ozdobu

**Recept**

1. Začněte předehřátím pánve na středním ohni. Do rozpálené pánve přidejte olivový olej.
2. Přidejte nasekaný česnek do pánve a restujte asi 1 minutu, dokud nezačne být voňavý. Dbejte na to, aby se nepřipálil.
3. Přidejte sardele do pánve a vařte z každé strany asi 2-3 minuty, než se krásně zezlátí. Během vaření je můžete mírně osolit a opepřit.
4. Když jsou sardele hotové, přidejte kapary a citronovou šťávu. Promíchejte a nechte na ohni ještě asi minutu, aby se chutě spojily.
5. Sardele s kaparami přeneste na servírovací talíř a před podáváním posypte čerstvou petrželkou.

**Tipy**

- Ujistěte se, že sardele jsou před vařením řádně vyčištěné. Můžete je také nechat marinovat v citronové šťávě na několik minut pro extra kyselý nádech.
- Pokud chcete jídlo obohatit, můžete k sardelím přidat i drobně nakrájená rajčata nebo olivy.
- Podávejte s čerstvým pečivem nebo nadrobno nakrájenou bagetou, která skvěle doplní chutě tohoto jídla.
- Pro ještě intenzivnější chuť můžete použít kapary naložené v soli místo těch v octě. Jen nezapomeňte je před použitím dobře omýt.

Sardele s kaparami jsou skvělým způsobem, jak si užít chutě Středomoří přímo u vás doma. Experimentujte s přísadami a najděte tu pravou kombinaci chutí, která bude vyhovovat právě vám.