Salát z grilovaných krevet s pomelem recept
Salát z grilovaných krevet s pomelom je osvěžující a lehký pokrm, který skvěle kombinuje chutě mořských plodů s ovocným nádechem. Ideální jako letní oběd nebo lehká večeře. Zde je návod, jak tento salát připravit.
Ingredience:
500 g krevet, oloupaných a zbavených střívek
1 pomelo, oloupané a rozdělené na dílky
1 malá červená cibule, nakrájená na tenké plátky
1 hrst čerstvé koriandru, nasekaného
1 avokádo, nakrájené na kostičky
1 limetka, šťáva
2 lžíce olivového oleje
1 lžička medu
Sůl a čerstvě mletý černý pepř
1 čili paprička, jemně nakrájená (nepovinné)
Recept:
Předehřejte gril na středně vysokou teplotu. Krevety osolte, opepřete a pokapejte lžící olivového oleje. Grilujte je z každé strany 2-3 minuty, dokud nezrůžoví a nebudou uvařené. Pak je nechte vychladnout.
Ve velké míse smíchejte nakrájenou červenou cibuli, koriandr, avokádo, dílky pomela a grilované krevety.
V malé misce smíchejte limetkovou šťávu, zbytek olivového oleje, med a čili papričku, pokud používáte. Dobře promíchejte a touto zálivkou přelijte salát.
Salát opatrně promíchejte, aby se ingredience spojily, ale zároveň zůstaly celistvé. Ochutnejte a případně dochuťte solí a pepřem.
Podávejte ihned, nejlépe chlazené.
Tipy:
Pro extra křupavost můžete přidat hrst pražených arašídů nebo kešu oříšků.
Jestliže nemáte rádi koriandr, můžete použít petržel nebo bazalku.
Tento salát je skvělý i s grilovanými škampi nebo jinými mořskými plody.
Tento lehký salát je nejen chutný, ale i vizuálně atraktivní, a tak určitě zaujme na každé letní tabuli.