Salát z brambor a zelených fazolek recept.
Ingredience potřebné pro salát z brambor a zelených fazolek zahrnují vařené brambory, zelené fazolky, červenou cibuli, petržel a dressing.
Pro přípravu začněte tím, že uvaříte brambory v mírně osolené vodě dokud nejsou měkké, ale stále drží tvar. Zelené fazolky povařte v osolené vodě asi 5 až 6 minut, aby byly křupavé a zároveň měkké. Brambory i fazolky nechte vychladit. Červenou cibuli nakrájejte na tenké plátky a petržel nasekejte nadrobno.
Pro dressing smíchejte olivový olej, jablečný ocet, hořčici, med, sůl a pepř. Vše důkladně promíchejte, aby se spojily ingredience.
V míse kombinujte chladné brambory a fazolky, přidejte cibuli a petržel. Přelijte připraveným dressingem a jemně promíchejte, aby se chutě spojily.
Jako tip pro vylepšení chuti můžete přidat trochu nakrájeného uzeného tofu nebo kousky vařeného vejce. Salát je možné podávat jak teplý, tak studený podle preferencí. Salát chutná nejlépe, když si chvíli odleží a ingredience se spojí.